Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа ромео 145 или Fiat Punto2?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа ромео 145 или Fiat Punto2?

Дайте съвет! Кое е по-добре?
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD
    http://bendidas.hit.bg/

несравними са според мен
    Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от akula
      Първоначално публикувано от lyuli
      несравними са според мен
      Това как ти се струва ????

Някъде по форума пак бях видял такива сопнати отговори, това че сме нови потребители не значи, че трябва да ни набивате канчетата. Не сме в казармата....... там бяхме като по - малки !!!
      Колежката го е казала накратко и е абсолютно права.
      Не се обиждайте.
      Двигателите са различни за алфата - боксер или Twin Spark, т.е малко по-претенциозни.
      Като консумация на бензин - алфата не е икономични за разлика от пунтото, но това си има и положителните страни.
      Като интериор мисля, че няма смисъл да сравняваме.
      Е, по какво тогава си приличат ?
      146 1.6 TS 01.97

Comment

Позачистих малко защото дотук не се каза нищо смислено освен горните 2 мнения

Сега по темата малко и аз лично смятам че тези коли са почти несравними защото са в различен клас,с различно ниво на оборудване,Пунтото се произвежда по-отрано и за парите на една сравнително ефтина 145-ца може да се взема доста хубаво Пунто .Както и да е колегата Георги е казал повечето неща и аз мисля че 145 определено е по-добрия избор
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ако си фен и ентусиаст, и слушаш сърцето взимаш алфа. За пари не мислиш.
          Ко си практичен взимаш пунто дизел....

http://www.facebook.com/VenturaGarage
          Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

В краина сметка избора ти го правиш но аз карам една Алфинка 145 и не бих слезал от нея за да се каца в Punto
            conductor de una Alfa 145 1.9 td наи сигурното място за една кола е на паркинга , но не за това са направени магистралите

Comment

а вие дали обърнахте внимание че иде реч за Пунто2 се пак ???

от края на 99та нататак ????

се ми се струва че дизайна му е доста по модерен от на '94та 145цата, автомобила е просто много по нов

фасона на пунто2, особено 3 вратия, е много готин, наистина много
              вътре е малко пластмасово, но като е по нова, то се надяваме по малко да тропа от 145цата

та така.... 1.2 16в мотора е добър компромис между разход и динамика, много нов агрегат, модерен ....
              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo

се ми се струва че дизайна му е доста по модерен от на '94та 145цата, автомобила е просто много по нов ....
                Няма спор, дизайнът на пунтото е доста добър. на мен дори ми харесва повече от този на неговия фейслифт
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

се ми се струва че дизайна му е доста по модерен от на '94та 145цата, автомобила е просто много по нов

вътре е малко пластмасово, но като е по нова, то се надяваме по малко да тропа от 145цата

та така.... 1.2 16в мотора е добър компромис между разход и динамика, много нов агрегат, модерен ....
                  true, true
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                  Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Ако говорим за FIAT, най ме кефи двувратката на Stilo.
                    На много места казват, че този модел е провал за марката. Никой обаче не пише защо. Във форума на фиат също нищо не казаха по въпроса. Така че, имали някой впечатление от стилото и кой двигател е за препоръчване ?
                    146 1.6 TS 01.97

Comment

аресва ми как си го описал ...
                      и аз си мислех за пунто жтд 2001-2003 мноо ми харесва ... ама е малка тъпа куца умрела жалка смотана грозна казах ли? в с сравнение с 145 99 жтд.
                      Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                      Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Аре и аз ше си кажа... Сестра ми кара Пунто мк2, 1.2 , 2000 година... и естествено не съм очарован. Наистина няма много мегдан за сравнения (с моята от подписа), но все пак единственото "положително" нещо на пунтата са петте врати... все пак за кола доста по-малка от 145 е екстра предполагам... Иначе дизайна е приемлив, пластмасовия интериор също. Дразни ме монтираното оргиналното радио - панела му е такъв, че не можеш да го смениш с друго, винаги ще личи,че не е сток. За динамика и харчене както е казал Вальо, 1.2 модела е добър компромис за градска кола като цяло... Но не очаквай някой да ти препоръча пунта в този форум

AR 145 QV '97

Comment

Ми какво да ВИ кажа мненията на приятелките ми са същите, без да разбират от коли, само 2 които са шофьорки казват да си помисля хубаво.
                          Alfa Romeo 145 1.9 JTD
                          http://bendidas.hit.bg/

Comment

А по отношение на маневреността? тука май алфата издиша яко. Ако ще се кара в града, мисля, че пунтото е по-добрия вариант в това отношение. За фейслифта на 145 няма да кометирам, щото съм пристрастен
                            _______
                            146 JTD - ex
                            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от pipi
                              Ми какво да ВИ кажа мненията на приятелките ми са същите, без да разбират от коли, само 2 които са шофьорки казват да си помисля хубаво.
                              Имам подозрения, че някой ти е казвал, че алфата не е здрава кола, създава много проблеми и т.н. все негативни неща.
                              Порови се малко във форума и ще намериш достатъчно информация.
                              Като поддръжка частите на алфата са по-скъпи от тези на фиата, но няма как - тя просто е по-скъп автомобил.
                              Все пак не сте длъжни да купувате алфа има достатъчно други също така хубави марки.
                              146 1.6 TS 01.97

Comment

Working...
                              X